Technica BlogTechnica Blog
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Windows 11
  • Nasıl Yapılır?
Okunan: WordPress Sitenizi Google Search Console’a Ekleme
Paylaş
Bildirim Daha Fazla Göster
Technica BlogTechnica Blog
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Windows 11
  • Nasıl Yapılır?
Arama
  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Windows 11
  • Nasıl Yapılır?
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Webmaster

WordPress Sitenizi Google Search Console’a Ekleme

Son Güncelleme: 24.10.2020
Barış Tan
Barış Tan
Son Güncelleme: 24 Ekim 2020
3 dakikada okunabilir
Google Search Console
PAYLAŞ

Sitenizi arama motorları için optimize etmede önemli bir adım, WordPress sitenizi Google Search Console’a eklemektir.

İçerik
Google Search Console Nedir?WordPress Sitenizi Google Search Console’a Ekleme

Google Search Console kullanmak web sitelerinde organik arama trafiğini artırma ve SEO konusunda çok yardımcı olabilir. Bu makalede, WordPress sitenizi Google Search Console’a nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Google Search Console Nedir?

Google Search Console, Google’ın yayıncılara, web sitelerinin arama motoru tarafından nasıl göründüğüne bakmasını sağlayan bir dizi araçtır. Web sitenizdeki farklı sayfaların arama sonuçlarında nasıl göründüğünü anlamanıza yardımcı olabilecek raporlar ve veriler sağlar. Web sitenizdeki bir sayfanın sonuçlarda nerede göründüğünü ve ne sıklıkla tıklandığını gösteren arama sorgularını gösterir. Bu veriler, eski makalelerinizi geliştirmenize, yeni içerikler yazmanıza ve web siteniz için bir içerik stratejisi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Google Search Console, web sitenizin XML site haritasını göndermenize, URL’leri hariç tutmanıza ve Google’ın web sitenizin en önemli içeriğini görüntülemesine yardımcı olmanıza da olanak tanır. Ayrıca, sitenizde Google’ın sayfalarınızı taramasını ve dizine eklemesini engelleyen bir sorun olup olmadığını da bildirir.

WordPress Sitenizi Google Search Console'a Ekleme

WordPress Sitenizi Google Search Console’a Ekleme

Google Search Console için bu adrese gidin ve bir Google hesabıyla oturum açın. Oturum açtıktan sonra, web sitenizin URL’sini eklemek için Özellik Ekle’ye basın.

Bir sonraki ekranda, eklediğiniz web sitesinin sahipliğini doğrulamanız istenecektir. Web sitenizin kök dizinine FTP kullanarak bir HTML dosyası yükleyebilir veya daha sonra WordPress sitenize ekleyebileceğiniz bir meta etiketi elde etmek için alternatif yöntemleri kullanabilirsiniz.

Meta etiketi web sitenize kolayca eklemek için  Insert Headers and Footers eklentisini yükleyip etkinleştirebilirsiniz. Search Console tarafından sağlanan meta etiketi satırını aşağıdaki gibi görünecek şekilde kopyalayın:

İlgili  Wordpress için Eklenti Nasıl Yüklenir?

<meta name=”google-site-verification” content=”VerificationKeyCode” />

Şimdi Ayarlar’a gidin ve Insert Headers and Footers eklentisini seçip meta etiketi satırını başlık alanına yapıştırın. Değişikliklerinizi kaydedin ve Google Search Console web sitesine geri dönün ve Siteyi doğrula düğmesini tıklayın.

Alternatif olarak, WordPress SEO eklentisini kullanıyorsanız, meta etiketi içerik bölümünde doğrulama anahtarını kopyalayıp WordPress SEO eklentisine yapıştırabilirsiniz. WordPress yönetici kenar çubuğunuzda SEO’ya tıklayın ve ardından Google Search Console alanına benzersiz anahtarı yapıştırmak için web yöneticisi araçları bölümüne gidin. Değişikliklerinizi kaydedin ve web sitenizi doğrulamak için Google Search Console web sitesine geri dönün.

WordPress Sitenizi Google Search Console'a Ekleme

Web sitenizi doğruladıktan sonra, yapmak istediğiniz bir sonraki şey XML site haritanızı eklemektir. Site haritanız yok mu veya site haritasının ne olduğunu bilmiyor musunuz? WordPress’te XML site haritası oluşturma yazımıza göz atabilirsiniz. Site haritanızı eklemeyi bitirdikten sonra, Google’ın site verilerinizi göstermesi biraz zaman alabilir.

WordPress sitenizi Google Search Console’a eklemek için yapmanız gereken tek şey budur.

ETİKET:Google Search Consolewordpress
Paylaş
Önceki Yazı Star Wars Battlefront II: Battle of Geonosis için Video Yayınlandı! Star Wars Battlefront II: Battle of Geonosis için Video Yayınlandı!
Sonraki Yazı XML Sitemap Nedir? WordPress'te Sitemap Nasıl Oluşturulur? XML Sitemap Nedir? WordPress’te Sitemap Nasıl Oluşturulur?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

Popüler

Benzer Yazılar

Wordpress'te Gutenberg Devre Dışı Bırakmak ve Klasik Editöre Geri Dönmek
Webmaster

WordPress’te Gutenberg Devre Dışı Bırakmak ve Klasik Editöre Geri Dönmek

3 dakikada okunabilir
WordPress için Yoast SEO Eklentisi Nasıl Yüklenir ve Kurulur?
Webmaster

WordPress Yoast SEO Nasıl Yüklenir ve Kurulur?

16 dakikada okunabilir
WordPress 5.0 Beta 2 Yayınlandı
Webmaster

Sitenizde WordPress Kullanmanız için 6 Önemli Sebep

4 dakikada okunabilir
Wordpress için Eklenti Nasıl Yüklenir?
Webmaster

WordPress için Eklenti Nasıl Yüklenir?

4 dakikada okunabilir
Technica BlogTechnica Blog
Windows 10, Windows 11 ve diğer teknoloji, haberler, nasıl yapılır, incelemeler ve daha fazla konu hakkında yazılar içerir. © 2025 Technicablog.net.
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Gizlilik Politikası
  • Çerez Politikası
  • Reklam
  • İletişim
Onayı Yönet
En iyi deneyimleri sunmak için, cihaz bilgilerini saklamak ve/veya bunlara erişmek amacıyla çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz. Bu teknolojilere izin vermek, bu sitedeki tarama davranışı veya benzersiz kimlikler gibi verileri işlememize izin verecektir. Onay vermemek veya onayı geri çekmek, belirli özellikleri ve işlevleri olumsuz etkileyebilir.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından açıkça talep edilen belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlamak veya bir elektronik iletişim ağı üzerinden bir iletişimin iletimini gerçekleştirmek amacıyla meşru bir amaç için kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından talep edilmeyen tercihlerin saklanmasının meşru amacı için gereklidir.
İstatistik
Sadece istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Sadece anonim istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Mahkeme celbi, İnternet Hizmet Sağlayıcınızın gönüllü uyumu veya üçüncü bir taraftan ek kayıtlar olmadan, yalnızca bu amaçla saklanan veya alınan bilgiler genellikle kimliğinizi belirlemek için kullanılamaz.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam göndermek için kullanıcı profilleri oluşturmak veya benzer pazarlama amaçları için kullanıcıyı bir web sitesinde veya birkaç web sitesinde izlemek için gereklidir.
Seçenekleri yönet Hizmetleri yönetin {vendor_count} satıcılarını yönetin Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri görüntüle
{title} {title} {title}
Merhaba!

Giriş yapın

Username or Email Address
Password

Lost your password?