Outlook Profil Silme Adımları

Outlook Profil Silme Adımları

Bazı problemler nedeniyle Outlook profil silme işlemi yapılması gerekebilir. Nasıl yapılacağını bu yazımızdan adım adım öğrenebilirsiniz.

Outlook’ta bulunan profil hesapları, veri dosyalarınızı, ayarlarınızı ve tercihlerinizi içerir. Senkronizasyonla ilgili sorun yaşıyorsanız, hatalar görüyorsunuz veya artık profile ihtiyacınız yoksa, Outlook profil kaldırma işlemi yapabilirsiniz.

Outlook profilini sildiğinizde, indirilen tüm e-postalar silinecektir. Ancak, profille ilişkilendirilmiş tüm Personal Folders Files (pst) cihazınızda kalır ve daha sonra yeni bir profilden erişilebilir.

Bu yazımızda, Windows 10’daki masaüstü uygulamasıyla ilgili sorunları düzeltmek içinr Outlook profili silme ile ilgili adımları gösteriyoruz.

Outlook Profil Silme

Office 365, Office 2019, Office 2016 ve daha eski sürümlerde Outlook profilini kaldırma için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz;

  1. Denetim Masası‘nı açın.
  2. Kullanıcı Hesapları üzerine tıklayın.
  3. Posta üzerine tıklayın (Microsoft Outlook 2016).
  4. “Profiller” bölümünün altında, Profilleri Göster düğmesini tıklayın.
  5. Profili seç
  6. Kaldır düğmesine tıklayın.
  7. Silme işlemini onaylamak için Evet düğmesine tıklayın.
  8. Tamam düğmesine tıklayın.

Adımları tamamladığınızda, hesaplarının çevrimdışı önbellek ile birlikte bulunduğu profil bilgisayarınızdan silinecektir. Outlook’un masaüstü sürümünü bir sonraki açışınızda, hesaplarınızı veya uygulamanızla ilgili sorunları gidermenize yardımcı olacak hesaplarınızı yeniden ayarlama ekranı gelecektir.

Birden fazla profiliniz varsa, silmek için adımları tekrarlamanız gerekebilir.

İlgili  Microsoft Excel için En Çok Kullanılan Klavye Kısayolları

Önceki Yazı

Windows 10 1903 Mayıs Güncellemesi için KB4517211 Yayınlandı

Sonraki Yazı

iPhone Saklama Alanı Nasıl Kontrol Edilir?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir