Zaten tam versiyonlu bir kötü amaçlı yazılımdan koruma programı çalıştırıyorsanız, Windows Defender kapatma işlemini yapabilirsiniz.
Windows Defender’dan bahsetmemiz gerekirse, casus yazılım koruması hiç olmadığı kadar iyidir, yerleşik ve ücretsizdir! Ancak zaten kötü amaçlı yazılımlara karşı mükemmel koruma sağlayan başka bir program çalıştırıyorsanız, aynı anda birden fazla uygulamanın çalışmasına gerek yoktur.
Windows Defender, Windows 7, 8 ve 10’da yerleşik olarak bulunan sağlam bir antivirüs uygulamasıdır. Durdurulan tehditlerin sayısı açısından en iyi antivirüs uygulaması olmayabilir, ancak Defender’ın güvenlik avantajı var. Bu da Windows’a sıkıca entegre edilmiş olmasıdır.
Bununla birlikte, kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış. Diğer antivirüs uygulamalarının çoğu, Defender’ı yüklediğinizde kapatmak ve kaldırırsanız tekrar açmak konusunda iyilerdir. Yine de tamamen kapalı olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz. Çünkü birden fazla gerçek zamanlı koruma uygulaması çalıştırmak çakışmalara ve sistem kaynaklarının boşa harcanmasına neden olabilir.
Windows Defender Kapatma
2016 yazında gelen Windows 10 Anniversary Update ile başlayarak, Windows Defender aslında başka bir virüsten koruma uygulamasıyla birlikte çalışabilir. Başka bir uygulama yüklediğinizde, Windows Defender’ın kendisi devre dışı bırakılmaz; yalnızca gerçek zamanlı koruma bileşeni durdurulur. Bu, üçüncü taraf uygulamanızın gerçek zamanlı korumayı gerçekleştirdiği, ancak istediğiniz zaman Defender ile manuel tarama çalıştırabileceğiniz anlamına geliyor.
Windows Defender’ın gerçek zamanlı korumasının devre dışı bırakıldığından emin olmak için Başlat’a basın, Windows Güvenliği yazın ve Windows Güvenliği’ni seçin.
Açılan ekrandaki Virüs ve tehdit koruması kutucuğuna tıklayın ve Ayarları Yönet tıklayın.
Burada açık gördüğünüz seçenekleri kapatabilirsiniz.