Apple

iPhone Yedekten Geri Yüklemek

iPhone‘unuzdaki verileri kaybetmek bir felaket gibi görünebilir, ama değil. Eğer yedekleme yaptıysanız iPhone yedekten yükleme adımları ile iPhone geri yükleme yapabilirsiniz.

iPhone’unuzdaki verileri kaybetmek birçok sebepten dolayı gerçekleşebilir, örneğin:

  • Telefondaki tüm verileri silmenizi gerektiren onarımlar,
  • Verileri silmiş olabilirsiniz,
  • Dosya bozulması,

Ayrıca iPhone’unuzun verilerini kaybetmek asla hoş bir deneyim değildir. iPhone verilerini bir yedeklemeden geri yüklemek, telefonunuzu kısa sürede tekrar çalıştırabilen oldukça basit bir görevdir.

iPhone’unuzu her senkronize ettiğinizde, telefondaki veriler, ayarlar ve diğer bilgiler otomatik olarak bilgisayarınıza yedeklenir. Yine de, geri yüklemeniz gereken bir durumla karşılaşırsanız, yapmanız gereken tek şey telefonunuza yedeği geri yüklemektir ve tekrar çalışır durumda olursunuz.

Başlarken

Verilerinizi yedeklemeden geri yüklemeye başlamak için, iPhone’unuzu normalde yedekleme dosyasını içeren eşitlediğiniz bilgisayara bağlayın.

iPhone yönetim ekranının ortasında, bir Geri Yükle düğmesini göreceksiniz. Bunu seçin.

Bunu yaptığınızda, iTunes size birkaç giriş ekranı gösterecek. Onlardan sonra, standart iPhone yazılım lisansını kabul etmeniz gerekir. Bunu yapın ve Devam’ı seçin.

iTunes Hesap Bilgilerini Girin

iPhone'u Yedekten Geri Yüklemek

Şimdi Apple ID‘nizi (iTunes hesabı) girmeniz istenecektir. Bu, iTunes Store’dan bir şeyler satın almaya başladığınızda veya iPhone’unuzu ilk olarak etkinleştirdiğinizde ayarladığınız hesabın aynısıdır. Yeni bir hesap oluşturmaya gerek yok.

Ayrıca, telefonunuzu kaydettirmeniz istenecektir – bunu yapmak için gerekli bilgileri doldurun. Bundan sonra iTunes, Apple’ın Mobile Me hizmetinin ücretsiz bir deneme sürümünü sunacaktır. Bu teklifi isterseniz atlayabilirsiniz.

iPhone’u Geri Yüklemek İstediğiniz Yedeklemeyi Seçin

iPhone'u Yedekten Geri Yüklemek

Daha sonra, iTunes, iPhone yedekten geri yükleme için geri yükleyebildiğiniz iPhone yedeklerinin listesini gösterecektir. Kullanmak istediğiniz yedeği seçin (en sonuncusu veya tek olan olmasından yola çıkarak) ve devam edin.

İlgili  2018 Sonbahar'da Gelecek Olan iOS 12 Neler Getiriyor

Uygun yedekleme dosyası seçildiğinde, iTunes yedeklenmiş verilerinizi telefonunuza yeniden yüklemeye başlayacaktır. Süreç oldukça hızlıdır çünkü tüm müziklerinizi değil sadece veri ve ayarları aktarır.

İşlem tamamlandıktan sonra, telefonunuzla senkronize edilen her şey için, telefonunuzdaki ve iTunes’daki ayarları iki kez kontrol edin. Bu özellik iyi olsa da, podcast’ler, e-posta senkronizasyonu ayarları ve diğer öğeler gibi bazı müzik senkronizasyonu ayarları da dahil olmak üzere genellikle bazı ayarları sıfırlar.

Tanılama Bilgilerini Paylaşma Seçeneğini Ayarlayın

iPhone'u Yedekten Geri Yüklemekİlk iPhone geri yüklemesi tamamlandıktan sonra, müziğiniz telefonla senkronize edilmeden önce iTunes, Apple ile tanı bilgilerini paylaşmak isteyip istemediğinizi soracaktır. Bu bilgiler kesinlikle Apple’ın gelecekteki sürümlerinde ürünlerini geliştirmesine yardımcı olacak olsa da, gönüllüdür. Seçiminizi yapın ve devam edin.

Müziği Senkronize Edin ve Ayarları Kontrol Edin

iPhone'u Yedekten Geri Yüklemek

Diğer tüm öğeler telefonla senkronize edildikten sonra, müzik, kullandığınız yedeklemenin ayarlarına göre iPhone’unuza senkronize edilir. Senkronize ettiğiniz şarkı sayısına bağlı olarak, bu işlem birkaç dakika sürebilir veya bir saat veya daha uzun sürebilir. Müzik senkronize edildiğinde, telefonu kullanmaya hazır olacaksınız!

Telefonunuzun istediğiniz gibi yapılandırıldığından emin olmak için ayarlarınızı kontrol etmeyi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir