Nintendo, bu hafta daha uzun ömürlü bir pil ile Switch’in yeni bir versiyonunu piyasaya süreceğini açıkladı.
Şirket ilk olarak Nintendo Japan Twitter hesabı aracılığıyla yeni modelini açıkladı:
Nintendo Japon web sitesine göre, Switch’in bu yeni sürümü tam pil şarjıyla dört buçuk ila dokuz saat çalışıyor. Pil olayını daha anlaşılır olması için şirket, Legend of Zelda: Breath of the Wild oynamanın eski sürümde üç saatte, yeni sürümde ise beş buçuk saate kadar mümkün olduğunu söylüyor. Bu oldukça önemli bir gelişme ve gerçekten bu sayıların doğru olup olmadığını testlerde görebileceğiz.
Bu güncellemenin altında başka neler olabileceğine gelince, Nintendo’nun FCC başvuruları bir ipucu sağlayabilir. Yakın tarihli bir mailde, şirket Switch’i NAND hafızasının yanı sıra bir çip üzerinde değiştirdiğini belirten “Class II Permissive Change” talebinde bulundu. Yeni modelde değişikliklere uyum sağlamak için yeni bir CPU kartı da olacaktı. Pil açısından geliştirilmiş Switch’in yeni bileşenlere sahip olup olmayacağından şu an için emin değiliz.
Nintendo, konsolunun tek el sürümü olan Switch Lite’ı duyurduktan sonra haberler kesildi sayılır. Nintendo of America patronu Doug Bowser, CNET’e bu yıl başka bir donanım sürümü olmayacağını söyledi ve bir Switch Pro söylentisinin büyük ölçüde abartılmış veya en azından erken olduğu görülüyor. Daha fazla donanım değişikliği içeren bir Switch fikri çekici olsa da, bunun için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.
Nintendo web sitesindeki ürün sayfasına göre, Switch’in yeni sürümünün bu yılın Ağustos ayı ortalarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.