Apple

iPhone’da WhatsApp için bildirim önizlemeleri nasıl kapatılır?

Ekranınız kilitlenmedikçe, iPhone’unuzu kullanan herkes bildirimlerinizi okuyabilir. Özel WhatsApp görüşmelerinizi kilit ekranınızda gizlemek istiyorsanız, bildirim önizlemelerini iki farklı şekilde devre dışı bırakabilirsiniz.

Kilit Ekranında Bildirim Önizlemelerini Devre Dışı Bırakmak

iPhone X’da Face ID ile sunulan yeni özelliklerden biri, bildirim önizlemelerini gizleme yeteneğiydi. Bu özellik iOS 11’de sunuldu ve Touch ID’ye sahip eski iPhone’lar da dahil olmak üzere tüm iPhone’lar için kullanılabilir durumda.

Bu seçenek, Face ID sensörüne sahip cihazlar için varsayılan olarak etkindir, ancak daha eski bir iPhone’unuz varsa manuel olarak etkinleştirebilirsiniz.

Etkinleştirildiğinde, tüm bildirimlerin içeriği varsayılan olarak gizli olur. Bildirimde, gönderenin adı gösterilir ve bildirim metninde “Bildirim” yazar.

Kilit Ekranında Bildirim Önizlemelerini Devre Dışı Bırakmak

Face ID ile iPhone’unuzun kilidini açtığınızda, bildirim içeriği göstermek için genişler.

Kilit Ekranında Bildirim Önizlemelerini Devre Dışı Bırakmak

Özelliği devre dışı bıraktıysanız veya daha eski bir iPhone kullanıyorsanız Ayarlar’dan açabilirsiniz.

  • “Ayarlar” uygulamasını açın ve ardından “Bildirimler” seçeneğine dokunun.
  • Burada, üstteki “Önizlemeleri Göster” seçeneğine dokunun.
  • “Kilidi Açıldığında” seçeneğine geçin.

Artık iPhone’unuz bildirim içeriğini yalnızca Face ID’yi kullanarak yüzünüzü taradıktan sonra veya parmağınızı Touch ID sensörüne yerleştirdikten sonra genişletecektir.

Çok dikkatli olmak ve kilit ekranında bildirim içeriğinin görünmesini istemiyorsanız, “Asla” seçeneğini seçin.

WhatsApp Bildirim Önizlemelerini Devre Dışı Bırak

Önceki yöntem, iPhone’unuza gelen her bildirim için ya hep ya hiç seçeneğidir. Ancak, yalnızca WhatsApp için bildirim önizlemelerini devre dışı bırakmak isterseniz bunu WhatsApp uygulamasından bir ayar kullanarak yapabilirsiniz.

  • “WhatsApp” uygulamasını açın ve sağ alt köşede bulunan “Ayarlar” sekmesine dokunun.
  • Oradan, “Bildirimler” seçeneğini seçin.
  • Burada, “Önizlemeyi Göster” seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesine dokunun. 
  • Şimdi, WhatsApp’ta yeni bir mesaj aldığınızda, bildirim size gönderenin adını gösterecek ve içerik alanı sadece “Mesaj” olarak kalacaktır.
İlgili  Android'de Bulamayacağınız 6 iOS Özelliği

Bu, WhatsApp hesabınızı daha güvenli ve gizli hale getirmek için atabileceğiniz birçok adımdan sadece biridir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.