Cloud

Google Drive ve Fotoğraflar Artık Ayrılıyor!

Google, Google Drive’ın ve Google Fotoğrafların Temmuz’da ayrılacağını açıkladı. Google, “bu hizmetler arasındaki bağlantı kafa karıştırıcı” diyor, bu nedenle “deneyimi basitleştirmek” için bazı değişiklikler yapıyor.

Google Drive ve Fotoğraflar Nasıl Bağlılar?

Şu anda, Google Drive ve Google Fotoğraflar birbirine bağlı durumdadır. Google Drive içinden, tüm fotoğraflarınıza ve videolarınıza göz atmak için “Google Fotoğraflar” klasörünü seçebilirsiniz. Windows ve Mac için Google Yedekleme ve Senkronizasyon aracı, diğer Google Drive dosyalarınızı senkronize edebildiği gibi fotoğrafları da bilgisayarınıza senkronize edebilir.

Ayrıca Google Fotoğraflar’ın içinden, Google Drive’daki diğer klasörlerde sakladığınız fotoğrafları da görürsünüz.

Bu arayüzler birbirine bağlanır. Bir fotoğrafı Google Drive’dan silerseniz, Google Fotoğraflar’dan da kaybolur. Bir fotoğrafı Google Fotoğraf’ın içinden silerseniz, Google Drive’ınızdan da kaldırılır.

Google, bu bağlantının kafa karıştırıcı olduğuna dair geri bildirim aldığını ve bazı değişiklikler yapacağını belirtiyor.

Neler Değişiyor?

Temmuz 2019’dan itibaren bu bağlantı iptal ediliyor. Google Fotoğraflar’a eklenen yeni fotoğraflar (ve videolar), Google Drive’daki Google Fotoğraflar klasöründe görünmeyecek. Google’ın yazısına göre, Google Fotoğraflar klasörünüzde bulunan mevcut fotoğraf ve videolar Google Drive’da kalmaya devam edecek, ancak hiçbiri otomatik olarak diğerine eklenmeyecek.

Google Drive’da depolanan yeni fotoğraflar ve videolar da otomatik olarak Google Fotoğraflar’da gösterilmeyecek..

Fotoğrafları veya videoları Google Drive’dan veya Google Fotoğraflar’dan silerseniz, diğer hizmetten otomatik olarak kaldırılmazlar. Google, “bu değişiklik, ürünler arasında ürünlerin yanlışlıkla silinmesini önlemeye yardımcı olmak için tasarlandı” diyor.

Başka bir deyişle, iki hizmet arasındaki otomatik bağlantı kaldırılıyor. Fotoğraflar ve videolar sadece bir yerde var olacak. Google zaten “Google Fotoğraflar klasörünüz değişiyor” diyerek bir bildirim gösteriyor.

İlgili  Google, Google Fotoğraflar için yenilenen tasarımı duyurdu

Fotoğraflarım ve Videolarıma Ne Olacak?

 Google Fotoğraflar Değişiyor

Mevcut fotoğraf ve videolar için hiçbir şey değişmiyor. Şu anda Google Drive’da fotoğraflarınız varsa, bu fotoğraflar gelecekte Google Fotoğraflar’da gösterilmeye devam edecek. Şu anda Google Fotoğraflar’da fotoğraflarınız varsa, bunlar gelecekte Google Drive klasöründe gösterilmeye devam edecek.

Ancak, Google Fotoğraflar’a yüklenen yeni fotoğraflar Google Drive’da görünmez ve Google Drive’a yüklenen yeni fotoğraflar Google Fotoğraflar’da görünmez.

Fotoğrafları Drive’dan Fotoğraflara Nasıl Taşıyabilirim?

Google, Google Fotoğraflar’a “Drive’dan Getir” özelliği ekliyor. Google Fotoğraflar web sitesine gittiğinizde, Google Drive hesabınızdan Google Fotoğraflar’a fotoğraf ve video yüklemek için “Sürücüden Getir”i seçebilirsiniz.

Yüklendikten sonra, bu fotoğraflar ve videolar birbirine bağlanmayacaktır; diğer bir deyişle, Drive’dan Fotoğraflar’a bir fotoğraf yükler ve ardından bir servisten silerseniz, diğerinden kaldırılmaz.

Bu ayrıca, Drive’dan Fotoğraflar’a 50 MB’lık bir video yükler ve her iki yerde de bırakırsanız, Google hesabınızın depolama kotasının 100 MB’sini alacak demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.