Apple

iPhone Kişileri Nasıl Silinir?

iPhone Kişileri Nasıl Silinir?

iPhone’daki kişileri silmek oldukça kolay ve bunu yapmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Bu yazımızda tek bir kişiyi, birden fazla kişiyi veya tüm kişilerinizi silmek için en iyi yolları anlatılmaktadır.

Belki temizlik zamandır belki de artık bazı kişilere ihtiyacınız yoktur. Durum ne olursa olsun, iPhone’unuzdaki kişileri nasıl kaldıracağınızı bu yazımızda anlatıyoruz.

Tek Bir Kişiyi Silmek

Rehber’e gidin ve kaldırmak istediğiniz kişiye dokunun.

iPhone'da Tek Bir Kişiyi Silmek

Düzenle > Kişiyi Sil’e dokunun.

iPhone'da Kişi Silmek

“Kişiyi Sil” e basarak kişiyi silmek istediğinizi onaylayın.

iPhone'da Bir Kişiyi Silmek

Hesaptaki Tüm Kişileri Silmek

iPhone, kişileri Gmail, Outlook veya Yahoo Mail gibi e-posta hesaplarından alabilir. Bu özellik, iPhone’unuza kişileri eklemeyi ve kaldırmayı gerçekten kolaylaştırır. Bir kişiyi bağlı bir hesaptan veya iPhone’unuzdan kaldırırsanız (yukarıda açıklandığı gibi) her iki yerde de kaldırılır. Tüm kişileri tek bir hesaptan silmek için hesabın tamamını silebilir veya yalnızca o hesaptan gelen kişi senkronizasyonunu kapatabilirsiniz.

Hangi hesapların bağlantılı olduğunu Ayarlar > Parolalar ve Hesaplar bölümüne giderek bulabilirsiniz.

Hesaptaki Tüm Kişileri Silmek

Kişileri eşitleyen hesapların altında “Kişiler” kelimesi bulunur.

iPhone Hesaptaki Tüm Kişileri Silmek

Kişileri silmek istediğiniz hesaba dokunun. Oradan, “Rehber” seçeneğini değiştirip “iPhone’umdan Sil” e dokunarak rehber senkronizasyonunu kapatabilirsiniz.

Tüm Kişileri Silmek

Hesabı Sil> iPhone’umdan Sil öğesine dokunarak da hesabın tamamını (posta, kişiler, takvimler ve notlar) silebilirsiniz.

Bazı Kişileri Silmek

Burası işlerin zorlaştığı yer. Bir iPhone’daki birden fazla kişiyi silmenin yolu bulunmuyor, ya hepsini silebilirsiniz ya da tek tek silebilirsiniz. Ancak kişilerinizin bulunduğu hesaba web üzerinden giriş yaparak istediğiniz kişileri silebilirsiniz. Yaptığınız bu değişiklikler iPhone’unuzla eşitlenir. Kişilerinizin bulunduğu yere bağlı olarak, birden çok kişiyi kaldırmanın farklı yolları olabilir (Örneğin, Gmail, Outlook, Yahoo Mail).

Peki hesaba değil de iPhone kaydedilmişse? Onun da bir çözümü var. icloud.com adresine gidin ve iCloud kimlik bilgilerinizle giriş yapın.

İlgili Haber  iPhone veya iPad'de Zip Dosyaları Nasıl Açılır?

“Kişiler” i tıklayın.

iPhone Bazı Kişileri Silmek

Silmek istediğiniz kişiyi Ctrl + ile tıklayarak seçin.

iPhone Kişileri Silmek

Klavyenizdeki Delete tuşuna basın ve sonra gelen iletişim kutusunda “Sil” e tıklayın.

iPhone Kişi Silmek

İşlemi tamamladığınız da kısa süre içinde değişiklikler iPhone’unuzla senkronize edilir.

Yorum Yazın

Hale Çetin
Boş zamanlarımda yazarım. Dolu zamanlarımda sadece okurum 🙂